13 april 2017 < Nieuwsoverzicht

4 tips voor een perfect bruidsboeket


Trouwkleed, schoenen, haren en make-up: check! Een prachtig bruidsboeket maakt uw look vervolgens helemaal af. Maar waar moet u nu op letten bij het kiezen van het perfecte boeket? Wij zetten u graag op weg!

De etiquette

Traditioneel is het bruidsboeket een geschenk van de bruidegom dat hij overhandigt als hij aankomt bij het ouderlijk huis van de bruid. Dat u dit klusje misschien liever niet uit handen geeft, snappen wij helemaal. Want wat als hij met lelijke bloemen komt aandraven? Maak daarom op voorhand goede afspraken over hoe het bruidsboeket eruit moet zien en wie het gaat ophalen. Een moodboard zet u al een heel eind op weg.

Kleur bekennen

De kleur van een bruidsboeket moet perfect aansluiten bij uw look. Een handige tip: neem een stukje stof van uw jurk mee naar de bloemist. Zo kan hij of zij het boeket helemaal afstemmen op uw trouwjurk. Daarnaast moeten de bloemen ook op de locatie zelf helemaal tot hun recht komen. Houd dus steeds de locatie en uw jurk in het achterhoofd bij het bestellen van uw favoriete bloemen.

Afgestemd op het seizoen

Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedere bloem het hele jaar voorhanden is. Pioenrozen, een populaire bruidsbloem, zijn bijvoorbeeld enkel in mei of juni te verkrijgen. Trouwt u in november, dan hebt u helaas pech. Check dus steeds op voorhand of uw lievelingsbloemen verkrijgbaar zijn in het seizoen dat u trouwt. Of ga gewoon voor een boeket op maat van het seizoen…

Op uw maat

Niet enkel de kleur, maar ook de vorm van het boeket wordt best afgestemd op de bruid. Bent u aan de kleine kant? Laat een groot boeket dan best achterwege. Kies voor een kleine variant zonder al te lange stelen. Zo is er een passend boeket voor ieder figuur!

Uw droomboeket

Helemaal klaar voor het boeket van uw dromen? Of zit u toch nog met vragen? Ook daar kunnen we u over adviseren als we het over uw perfecte huwelijksfeest hebben…

© KASTEEL VAN HOEN 2024